sábado, 8 de octubre de 2016

Competència informacional

La competència informacional és, en termes generals, la recerca, la gestió, l'avaluació i la comunicació d'informació adequada. Entre les competències bàsiques que tinguin que desenvolupar-se per a l'actual era digital havien de destacar les capacitats per al maneig, selecció i producció de la informació, considerada aquesta una exigència per a la socialització. Produir, difondre i consumir informació de forma ràpida i eficaç es considera bàsica en l'actual era digital.(Cabrero i Guerro, Anderson, Jhonston i Mcdonald, 2013). Actualment, la societat es troba marcada pel que coneixem com l'era digital, caracteritzada per les tecnologies de la informació i comunicació, a la qual té accés la major part de la població. Això suposa l'existència d'una gran quantitat d'informació a la qual no sabem aplicar-hi un bon ús de la cura de continguts, que consisteix en la filtració de la informació cercada, per filtració ens referim a contrastar i comprovar la seva veracitat. Durban, Cid i García (2012) Actualment la competència informacional es troba enriquida amb habilitats específiques vinculades a la cultura digital, així com al nou paradigma que ha representat internet com entorn informatiu.

Negre, F:; Marín, V:; Pérez, A. (en premsa) La competencia informacional como requisito para la formación de docentes del siglo XXI: Análisis de estrategias didácticas para su adquisición. Profesorado, revista de currículum y formación del profesorado.

Durban, Glòria; Cid, Ana i García, José. (2012). Programas para el desarrollo de la competencia informacional articulados desde la biblioteca escolar.

Coral Fernández Moreno, Cosmin Sorin Lupean, Irian Algorri, Azahara Moreno Pomares i Andrea Alcalá Tur.


No hay comentarios:

Publicar un comentario