martes, 22 de noviembre de 2016

Life Feels Good


A l'últim seminari de l'assignatura TIC vàrem veure la pel·lícula Life Feels Good. És una pel·lícula polonesa del 2013, que té com a títol original Chce sie zyc i el seu director i guionista és en Maciej Pieprzyca. La historia se situa a Polònia des de l'etapa de transició democràtica d'aquest país, és a dir, des dels anys 80, fins a l'actualitat.

Aquesta pel·lícula, basada en un fet real, narra la vida d'en Mateusz el qual sofreix paràlisi cerebral, malaltia la qual li impedeix parlar i tenir moviment ple en cap de les quatre articulacions. A causa d'aquesta mobilitat reduïda el protagonista es desplaça acostat d'esquenes i moguen els braços per a impulsar-se cap enrere. La seva família està formada pels seus pares, la seva germana,el seu germa i ell mateix.

La seva mare de petit està segura que el seu fill pot entendre i per tant, aprendre. D'aquesta manera, porta al seu nen a una suposada especialista per veure com el poden ajudar. Aquesta "professional" fa una prova a en Mateusz totalment incoherent, ja que li demana que col·loqui certes peces, i està claríssim que ell no ho pot fer perquè té mobilitat reduïda. Tot i així, la doctora dictamina que en Mateusz mai serà capaç d'aprendre perquè és com un vegetal i en conseqüència no pot aprendre res.

Mateusz des d'aquest moment intenta sempre que pot, fer entendre a la seva família que ell no és un vegetal, que ell és una persona intel·ligent però tots els seus intents són en inútils. Per exemple quan la seva mare perd el fermall de papallona, en Mateusz intenta per veure que ell sap que està davall el sofà però en comptes d'aconseguir-ho, la seva família es creu que ha tingut una crisi, perquè com que no el fan cas Mateusz comença a ver sons i moviments bruscos.

Passen els anys i arriba un moment en què la família d'en Mateusz ja no es pot fer càrrec d'ell. Aquesta situació es dóna perquè el seu pare va morir fa uns anys, el seu germà és marine, la seva germana es cassa i la seva mare és molt vella per cuidar-lo sola. És així que decideixen internar a en Mateusz en un centre per a persones amb tot tipus de discapacitat mental.

És aquí on el protagonista ja amb 26 anys, aconsegueix fer veure al món que ell entén i té sentiments, quan una doctora va al centre mèdic i fa treballs de comunicació amb altre pacient amb paràlisi cerebral. Una altra vegada, sembla que a en Mateusz li dóna una crisi perquè comença a moure's i cridar i però ho fa a propòsit i només para aquest comportament quan aquesta doctora li fa cas. 

A partir d'aquest moment, aquesta doctora comença a treballar amb ell i aconsegueixen que en Mateusz es comuniqui utilitzant el sistema de símbols Bliss. Després d'això la vida d'en Mateusz resulta més fàcil i feliç.


¿Quina és la nostra opinió de la pel·lícula?

Considerem que aquesta pel·lícula és molt bona, ja que mostra la importància de ser un bon professional i també les dificultats que viu una persona amb paràlisi cerebral.
També opinem que la vida del protagonista hauria set totalment diferent d'haver set diagnosticat correctament des del principi i d'haver disposat de la tecnologia adequada.

Volem destacar l'actuació de l'actor Dawid Ogrodnik el qual encarna el paper del protagonista Mateusz, ja que pensem que fa un paper molt complicat i tot i així el realitza a la perfecció.

Aquí us deixem el tràiler a veure si us animeu a veure-la!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario