viernes, 11 de noviembre de 2016

CONTEXTUALITZACIÓ CEIP SANT CIRIAC

IMG_7356.JPG

El centre CEIP Sant Ciríac està situat al carrer Venda des Coloms nº5 a Santa Eulària des Riu, Eivissa. Posseeixen la seva pròpia pàgina web on a l'inici apareix el seu propi blogspot en el qual els pares poden fer un seguiment de les classes dels alumnes els quals són els protagonistes de l'escola. Els professors parteixen de la llibertat de càtedra que és pilar fonamental d'aquesta escola.
Cada setmana el blogpost s'actualitza amb les novetats i projectes que es fan a l'escola i inclús un dels alumnes és el protagonista de la classe pràctica com per exemple una boixa que ensenya als seus companys a fer pa. A més, en finalitzar el trimestre es fa una revista escolar en la qual els alumnes per grups i amb el seu puny i lletra explicant com ha anat set el seu trimestre, el projecte que més els ha agradat el comenten i adornen amb dibuixos fets per ells mateixos, una activitat en la qual participen tots els boixos i boixes del Sant Ciríac.

El dijous en un intent de transmetre als nins una alimentació saludable fan el dia de la fruita on tots han de portar una peça de fruita i se'ls prohibeix aquest dia portar llaunes de Fanta, coca-cola...

El col·legi a pesar de tenir una estructura molt antiga ha tingut diverses reformes el que fan que pugui atendre la necessitat de tots els nins i de la mateixa escola. S'ha ampliat el col·legi per poder atendre als nins que cada any arriben i arribaran en major quantitat. A més, aposta per les TICs en els alumnes i, sempre amb la supervisió del professor, els nins poden fer ús d'aquestes eines per la recerca d'informació. Cada setmana es fa una activitat en la qual els porten a la sala d'ordinadors i aquesta sessió va relacionada amb el que han après durant la setmana. Però les xarxes socials la tenen prohibides perquè consideren que no estan a l'edat d'utilitzar-les.

El centre compta amb aules Huecco pels alumnes amb necessitats especials i que necessiten major atenció al que se'ls exigeix el mínim per poder passar la seva etapa escolar.

Aquest col·legi no solament treballa amb la metodologia basada en projectes, sinó que combina aquesta amb la metodologia tradicional, i els seus mestres consideren que cada alumne té unes característiques diferents. Cal destacar que no hi ha llibre ni a l'assignatura de Medi, ni tampoc a la de Ciències Socials. A més, els projectes no els elegeixen els nins, sinó que són dirigits.

També és necessari parlar que a l'assignatura de Matemàtiques treballen a través d'un mètode que es basa en el fet que els nins van descobrint ells mateixos. Amb aquest mètode els alumnes dediquen la classe a aprendre manipulant, i els últims deu minuts fan feina.


No hay comentarios:

Publicar un comentario